Meri Ambrosova, e njohur më mirë si “Mamaja ime e fitnesit”, është një maqedonase e cila prej disa vitesh jeton në Ukrainë, për shkak të bashkëshortit të saj ukrainas.

Tani ajo po përpiqet që bashkë me vajzën e saj të largohet nga Ukraina me makinë dhe të vijë në Maqedoni.

Meri është një trajnere fitnesi e specializuar në programe unike fitnesi dhe ka kurse të veta të energjisë për gratë, si dhe kurse për gratë shtatzëna si dhe programe për gratë pas lindjes.

Ajo iu drejtua ndjekësve në llogarinë e saj në Instagram dhe tha se ishte mirë dhe se po lëviznin drejt kufirit. Ajo shpreson se do ta lënë atë dhe vajzën e saj të largohen nga vendi.

“Aktualisht jam duke udhëtuar dhe jam përfshirë duke iu drejtuar drejtpërdrejt në Instagram për të humbur kohë sepse Ukraina është e madhe dhe duhen vetëm 10 orë për ta transportuar dhe ju e dini se kufijtë janë të mbyllur.

Shpresoj se do të lirohem si e huaj dhe do të lejohet të kalojë edhe vajza ime Marta. Burri qëndron këtu. Ne jemi të mirë. Këtu të gjithë janë të mërzitur.

Askush nuk e priste. Një popull kaq paqësor dhe e gjithë kjo po i ndodh, jam në shok. Për herë të parë në jetën time ndjej emocione të tilla.

Të gjithë blogerët rusë pretendojnë se gjithçka është në rregull, askush nuk ka protestuar kundër asaj që po bëhet. Pothuajse të gjitha kurset ruse mbështeten nga ukrainasit dhe nuk ka pasur kurrë asgjë kundër rusëve dhe kjo është tragjike ajo që po i bëhet këtij populli.

Deri në fund ishin për paqen dhe gjithçka të zgjidhej në mënyrë paqësore, por ja ku është. Faleminderit për mbështetjen, nuk mund t’ju kthej të gjithëve në inbox”, ka shkruar Meri.

Ajo ka shpjeguar se tani Kievi u bllokua, dhe mezi mund të hyhet në autostradë, sepse ka një bllokim të paparë.  “Njerëzit janë në panik se nuk do të kenë as ushqim, as benzinë. Kam edhe 10 orë për të shkuar në kufi, as nuk e di nëse do të mund të kaloj apo jo. Më ofruan ndihmë për të dalë dhe u nisa për në Shkup. Unë jam mirënjohës për atë ndihmë, përndryshe nuk do të dija fjalë për fjalë se çfarë të bëja.”, ka shkruar Meri.