Sipas raportit të Zyrës së OKB-së për të drejtat e njeriut, ka raporte se ka pasur të paktën 127 viktima civile në Ukrainë, me 25 të vrarë dhe 102 të plagosur, për shkak të “granatimeve dhe sulmeve ajrore”.

Zëdhënësja thotë se kjo ka të ngjarë të jetë një nënvlerësim pasi që numrat mund të jenë më të lartë.

Rusia ka nisur dje pushtimin e Ukrainës, mirëpo që ka hasur në rezistencë të fuqishme nga ushtria e popullsia ukrainase.