Tanket ruse do të godasin kryeqytetin ukrainas sot ndërsa lufta po hyn në ‘ditën e saj më të vështirë’, me trupat që tashmë luftojnë në periferi të qytetit. Inteligjenca amerikane paralajmëron planin e Putinit që ka në dispozicion 10,000 parashutistë dhe për të ‘prerë kokën’ e qeverisë.

Trupat ruse kanë mbërritur në kryeqytetin ukrainas, ka pranuar qeveria, me përleshje që po zhvillohen aktualisht në një periferi veriore, vetëm disa orë pasi SHBA-të thanë se tanket po luftonin 20 milje nga periferia.

Një këshilltar i ministrit të brendshëm të vendit tha se e premtja do të jetë ‘dita më e vështirë’ e luftës pasi forcat e armatosura përpiqen të ndalojnë rusët të rrethojnë kryeqytetin, ku Presidenti Volodymyr Zelensky është ende i izoluar.

Inteligjenca amerikane informoi se plani rus kërkon që trupat tokësore të kapin një aeroport i cili më pas do të përdorej për të fluturuar në një forcë shumë më të madhe prej deri në 10,000 parashutistë që do të sulmonin kryeqytetin. Detyra e tyre do të ishte të hynin në qytet, gjeni Zelenskin dhe detyrojeni atë të nënshkruajë një marrëveshje paqeje që ia kthen kontrollin e shtetit Rusisë ose një marionete të mbështetur nga Moska, duke i dhënë fund luftës pa pasur nevojë që forcat tokësore të Putinit të marrin të gjithë vendin.

Rusët dukej se ishin përpjekur të nisnin planin të enjten, kur një ekip trupash u ulën në aeroportin Antonov, 15 milje nga Kievi, por garda kombëtare e Ukrainës rimori aeroportin brenda natës.

Kjo erdhi pasi kryeqyteti u vu nën bombardime të rënda nga sulmet raketore ‘të tmerrshme’ gjatë natës, me Ukrainën që pretendonte se kishte rrëzuar një avion rus. Rusët dukej se ishin përpjekur të nisnin planin të enjten, kur një ekip trupash u ulën në aeroportin Antonov, 15 milje nga Kievi, por garda kombëtare e Ukrainës rimori aeroportin brenda natës.