Forcat britanike të cilat përfshijnë, anijet luftarake të Marinës Mbretërore, trupat e Ushtrisë Britanike dhe Forcat Ajrore Mbretërore janë vendosur në Europën Lindore. Anija HMS Trent ndodhet tashmë në Mesdheun lindor, sipas Ministrisë së Mbrojtjes, me helikopterë dhe avionë të shumtë patrullimi.

Tanke dhe njësi të blinduara nga Mbretëria e Uellsit dhe 1000 trupa kanë mbërritur në Estoni nga Gjermania.

Kjo do të thotë se forcat ushtarake britanike do të dyfishohen.